Nyheter: Säkerhet till sjöss

Kustbevakningens nyheter skapas under den huvudingång på webbplatsen där den hör hemma. Här hittar du nyheter som sorteras in under området Säkerhet till sjöss. Det är till exempel nyheter om Kustbevakningens arbete med sjötrafikövervakning, sjöräddning och gräns- och tullkontroll.

 • Rib i motlljus 1

  Frågor om gränskontroll i fokus

  I samband med att allt fler migranter söker sig till Sverige uppstår frågor kring migration och gränser. Kustbevakningen ansvarar för yttre och inre gränskontroll till sjöss och vi samverkar med framför allt Polismyndigheten och Tullverket i gränskontrollfrågor.

 • Fartkontroll

  Satsning på sjösäkerhet bekräftar trenden

  Under perioden den 15-19 juli har Kustbevakningen satsat extra på sjösäkerhet genom förannonserade fart- och nykterhetskontroller över hela landet. Resultatet bekräftar trenden från förra året, fler kör nyktra och följer gällande regler.

 • Grundstötning Limhamn_1

  Lugn midsommarhelg

  Det dåliga vädret i stora delar av landet gjorde att många båtägare låg kvar förtöjda under midsommarhelgen. Kustbevakningens enheter har utfört sjötrafikövervakning längs kusten och här följer ett litet urval av vad de rapporterat in.

 • Bogserövningar i Södra Österesjön.jpg

  Dragövningar!

  Två av Kustbevakningens största fartyg KBV 001 och KBV 003 övade under lördag och söndag nödbogsering söder om Trelleborg.

 • IMG_0874.JPG

  Nödbogseringsövning på Sydkusten

  I helgen som gick övade Kustbevakningens största kombinationsfartyg KBV 001 och KBV 002 nödbogsering på sydkusten.

 • dräger

  Berusad sjökapten får fängelse

  Den 28 september kallades Kustbevakningen till ett 90 meter långt lastfartyg för att göra nykterhetskontroll av befälhavaren ombord på fartyget. Befälhavaren kunde senare anhållas av åklagare för misstänkt grovt sjöfylleri. Nu har befälhavaren dömts till tre månaders fängelse och böter till brottsofferjouren.

 • Kraftigt berusad kapten på lastfartyg

  Kaptenen på ett 90 meter långt lastfartyg som skulle till Göteborg för att bunkra bränsle, visade sig vara kraftigt berusad.

Gå till nyhetsarkivet
Föregående12