Nyhetsarkiv

Kustbevakningens nyheter skapas under den huvudingång på webbplatsen där de hör hemma. Här i nyhetsarkivet finns alla nyheter som publicerats på webbplatsen samlade. Är du intresserad av äldre nyheter kontakta vår webbredaktion.

 • Framme vid migrantbåten. Foto: Kustbevakningen

  305 räddade migranter förs till Taranto

  Gränslös samverkan Under söndagen förs 305 migranter i land i Taranto, en hamnstad i ”hålfoten” i Italien. De kom i en fiskebåt sydost om Sicilien, och kunde lokaliseras av ett danskt spaningsflygplan som ingår i Operation Triton.

 • Anders_Kjaersgaard

  Ny överdirektör till Kustbevakningen

  Om oss Regeringen har idag utnämnt Anders Kjaersgaard till överdirektör för Kustbevakningen. Han arbetar idag som chef för Polismyndighetens regionkansli i region Syd och kommer att tillträda tjänsten som överdirektör den 1 september 2015.

 • Sjöräddning i Medelhavet 24 juni 2015 (1)

  Ny sjöräddning för Poseidon

  Gränslös samverkan På tisdagseftermiddagen nådde KBV 001 Poseidon fram till ett handelsfartyg som stannat vid en båt med migranter. 220 personer varav elva barn fördes över till Kustbevakningens fartyg.

 • Grundstötning Limhamn_1

  Lugn midsommarhelg

  Säkerhet till sjöss Det dåliga vädret i stora delar av landet gjorde att många båtägare låg kvar förtöjda under midsommarhelgen. Kustbevakningens enheter har utfört sjötrafikövervakning längs kusten och här följer ett litet urval av vad de rapporterat in.

 • Sjöräddning i Medelhavet 19 juni 2015

  Poseidon räddat 213 personer

  Gränslös samverkan På fredagsmorgonen nådde KBV 001 Poseidon fram till en båt med migranter i sjönöd i maltesiskt sjöräddningsområde. 213 personer har räddats ombord på Kustbevakningens fartyg.

 • Utbildning av aspiranter i Västervik

  Utökat antalet aspirantplatser

  Utbildning & jobb För att snabbare möta upp kompetensförsörjningen de närmaste åren har Kustbevakningens generaldirektör, Lena Jönsson, beslutat att utöka antalet aspirantplatser från 24 till 30 de närmaste åren. Beskedet kommer precis i slutfasen av årets aspirantrekrytering.

 • Vapen på skorsten_beskuren

  Förändringar i Kustbevakningens organisation

  Om oss Kustbevakningens generaldirektör Lena Jönsson har beslutat att göra förändringar i myndighetens organisation. Syftet med förändringarna är framför allt att underlätta verksamhetsplaneringen och säkerställa en balans mellan plattformar (fartyg och flygplan), bemanning och verksamhet

 • Gränskontroll.jpg

  Gränskontroll i Medelhavet räddade 76

  Gränslös samverkan Vid en gränskontroll ombord på en segelbåt hittades 76 stycken migranter gömda inuti fartyget. Tre misstänkta människosmugglare omhändertogs.

 • Bordning av migrantbåt 12 juni_beskuren

  Sjöräddning i Medelhavet – 77 migranter räddade

  Gränslös samverkan Kustbevakningens KBV 001 Poseidon har på fredagsmorgonen räddat 77 personer från ett fartyg på väg mot Italien. Bland de räddade finns fem barn, varav ett spädbarn. Poseidon går nu mot italiensk hamn.

Föregående1234567...