Nyhetsarkiv

Kustbevakningens nyheter skapas under den huvudingång på webbplatsen där de hör hemma. Här i nyhetsarkivet finns alla nyheter som publicerats på webbplatsen samlade. Är du intresserad av äldre nyheter kontakta vår webbredaktion.

 • Tullsamverkan

  Tull och Kustbevakning i samverkanspådrag

  Gränslös samverkan Under slutet av augusti har kuststationen i Oxelösund genomfört ett samverkanspådrag med Tullen Skavsta. Planering av uppdraget har skett mellan gruppledarna på Tullen samt Befälhavarna på övervakningsfartyget KBV 313.

 • KBV 001 i Palermo hamn

  Kustbevakningen lämnar av migranter i Palermo

  Gränslös samverkan Uppdatering: 2015-08-27 Kustbevakningens KBV 001 Poseidon har under torsdagskvällen anlänt till hamnen i Palermo. De 569 migranterna ombord undersöks av sjukvårdspersonal så att de som behöver vård får det. Italienska myndigheter och Kustbevakningen har påbörjat ilandtagningen av migranterna.

 • Svenska hjälmdykare från marinen förbereder sig för dyk.

  Räddningsdykeri i fokus för samverkansövning

  Gränslös samverkan Torsdagen den 20:e augusti genomförde Kustbevakningen en samverkansövning i räddningsdykeri tillsammans med Försvarsmakten, Räddningstjänsten, Sjöpolisen och den danska marinen.

 • KBV 477 till Grekland och Operation Poseidon

  Kustbevakningen sänder båt till Grekland

  Gränslös samverkan Kustbevakningen kommer 1 oktober till 19 december att ha en patrullbåt med besättning i vattnen mellan Grekland och Turkiet. Uppdraget är att i Frontex Operation Poseidon stärka det grekiska gränsskyddet och förhindra att människor dör till sjöss.

 • Anders Ygeman ombord på KBV 001

  Inrikesministern på besök i Medelhavet

  Gränslös samverkan Under förra veckan besökte inrikesminister Anders Ygeman tillsammans med generaldirektör Lena Jönsson Kustbevakningens fartyg KBV 001 som deltar i den EU-gemensamma Operation Triton som leds av EU:s gränskontrollbyrå Frontex.

 • Kustbevakningens fartyg KBV 001 Poseidon har med denna räddning deltagit i 18 sjöräddningar och fört 4 723 personer i säkerhet till Italien.

  800 migranter räddade i Medelhavet

  Gränslös samverkan Under måndagen deltog Kustbevakningens fartyg KBV 001 i en räddningsoperation tillsammans med italienska marinen och ett irländskt fartyg.

 • Utryckning pågår

  Dieselutsläpp i Göteborgs skärgård

  Hållbar havsmiljö Under fredagsmorgonen larmades Kustbevakningen till Göteborgs norra skärgård av privatpersoner som sett diesel i vattnet.

 • KBV 001

  Sjöräddning i höga vågor

  Gränslös samverkan Svenska Kustbevakningen har under torsdagen den 6 augusti tagit ombord cirka 340 migranter från en överfull båt utan bränsle öster om Malta.

 • Frontex 150802-4

  Fyra sjöräddningar till i Medelhavet

  Gränslös samverkan Under söndagen kunde Kustbevakningens fartyg KBV 001 Poseidon genomföra ytterligare fyra SAR-räddningar utanför Libyens kust.

Föregående1234567...