KBV 031: vecka 27

KBV 031 är på leveransprovtur och KBV 032 levererades till Kustbevakningen den 4 juni. På KBV 033 är drivlinorna besiktigade och klara inför kommande prov och på KBV 034 pågår bland annat målning av skrovets utsida.

KBV 031 DJURÖ

Är denna veckan ute på SAT 2 (Sea Acceptance Test) leveransprovtur. Kustbevakningen tog över ägandet av KBV 031 onsdagen den 20 juni och den slutliga leveransen beräknas ske tisdag 10 juli.

KBV 032 LYSEKIL

Levererades till Kustbevakningen 4 juni.

KBV 033 OSKARSHAMN

Drivlinorna är besiktigade och klara inför kommande prov, och bränsletankana är besiktigade inför uppstart av motorerna. Diverse system med hydrauloljerör spolas och provtrycks. Det finns nu spänning i huvudtavlan ombord och till vissa andra elkomponenter, och det görs många besiktningar av kablar och deras fastklamring i kabelstegar. Färdigställningen av målning och isoleringsarbeten fortgår, och delar av däckshusets utsida spacklas och målas för att få en bättre ytfinish. 

KBV 034 HÄRNÖSAND

Målningen av skrovets utsida och bottendelen är färdigt. Rodren är monterade, riktade samt besiktigade, och tankar provtrycks, blästras och målas. Mycket isoleringsarbete och kabeldragning pågår. Durkarna färdigställs inför målning och vissa rum förbereds för gjutning med betong av ytskiktet.