KBV 031: vecka 25

KBV 031 bär svensk flagg efter att Kustbevakningen tagit över fartyget 20 juni. På KBV 033 och 034 pågår bland annat målning, isolering och prov av de olika systemen ombord.

KBV 031 DJURÖ

Har varit ute på SAT (Sea Acceptance Test), vilket betyder leveransprovtur. Kustbevakningen är ägare av fartyget sedan 20 juni, och slutlig leverans är beräknad till 10 juli.

KBV 032 LYSEKIL

Levererades till Kustbevakningen 4 juni.

KBV 033 OSKARSHAMN

Isoleringsarbeten pågår, medan målning snart är avslutad. Alla trappor invändigt färdigställs. Slutlig väggbeklädnad i hytterna och på bryggan pågår. Skåp, hyllor samt övrig fast köksutrustning monteras i byssan. Det fasta rörsystemet för brandbekämpning är kontrollerat.

Fortfarande pågår omfattande kabeldragning i hela fartyget. Kabelbesiktning för bostads- och huvuddäcket är klart. Systemet för service och matning av bränsle samt färskvattensystemet för kylvatten till motorerna är kontrollerat. Skumsystemet för brand är testat. Systemet för dykluften är provat. Prov- och besiktningsprotokoll inför leveransen skrivs fortlöpande.

KBV 034 HÄRNÖSAND

Målning utsida av skrovet och bottendelarna är färdigt. Tankar provtrycks, blästras och målas. Isoleringsarbeten pågår. Plattor för att eliminera buller limmas och skruvas fast på vissa strategiska platser i fartyget. Korrosionsskyddet i fartygsbotten samt för sjövattenintagen är kontrollerat.