Nyheter: Hållbar havsmiljö

Kustbevakningens nyheter hittar du under den huvudingång på webbplatsen där den hör hemma. Här hittar du nyheter som sorteras in under området Hållbar havsmiljö. Det är till exempel nyheter om miljöräddning till sjöss, miljöövervakning och fiske.

 • Skadorna på Stena-fartyget

  Passagerarfartyg kolliderade med tankfartyg

  Uppdatering 13:15 Kustbevakningen har nu avslutat miljöräddningsoperationen och fartygen går tillbaka till ordinarie beredskap. Dykare har undersökt skrovet på tankfartyget och hittar inga skador som riskerar att orsaka ett utsläpp av olja och bensin. Inte heller Stena Jutlandica kräver i nuläget någon insats från Kustbevakningen.

 • Förbud mot toalettavfall från fritidsbåtar

  Från och med 1 april är det förbjudet för fritidsbåtar att släppa ut sitt toalettavfall i havet. Förbudet gäller i hav, sjöar och inre vattendrag. Det gäller alla fritidsbåtar, utom de som är K-märkta. Hela Sveriges sjöterritorium omfattas.

 • Havsöringspremiär på Västkusten

  På onsdag 1 april är det premiär för havsöringsfisket på Västkusten. Därför kommer Länsstyrelsen, i samarbete med Sjöpolisen och Kustbevakningen, ha en förstärkt fisketillsyn. Huvudsyftet är att skapa en god efterlevnad av reglerna genom kontroll av och information till de fiskande.

 • Operation Kyrkesund

  Ersättningen klar för oljeutsläppet i Kyrkesund

  Frågan om ersättning för kostnaderna för miljöräddningsarbetet i samband med oljeutsläppet som nådde land i Kyrkesund 2011 har nått sin lösning. Svenska och danska staten ersätts med 105 miljoner kronor.

 • Val bild.jpg

  Val i Kungshamn

  En cirka 10 meter lång val har irrat sig in i Fisketångens hamn söder om Kungshamn och har stora svårigheter att ta sig därifrån.

 • Fartyg på grund i Göta älv1

  Fartyg på grund i Göta älv

  Uppdatering torsdag kl. 15.39: Fartyget står på botten och Kustbevakningen bistår Transportstyrelsen och vid behov räddningstjänsten med fartyg, flyg och personal. Ingen olja har läckt ut.

 • Nyfångade räkor Foto Kustbevakningen Håkan Karlsson

  Misstänkt utkast av småräka anmäls

  Kustbevakningens övervakning har resulterat observationer och dokumentation av misstänkta utkast av småräka. Havs- och vattenmyndigheten, HaV, som är samordnande myndighet för fiskerikontrollen har nu anmält händelserna till åklagarmyndigheten.

 • 141030 Bogsering av grundstött fartyg vid Landsort

  Fartyget är sedan 13-tiden bogserat i hamn i Oxelösund

  Uppdaterad information 17.00: Fartyget är sedan 13-tiden bogserat i hamn i Oxelösund av Kustbevakningens fartyg KBV 002 och bärgare. Kustbevakningen har under eftermiddagen avsluta räddningsaktionen. Bilder och filmer från dagens händelser finns nu tillgängliga på Kustbevakningens webbplats.

Gå till nyhetsarkivet
Föregående123